• Fri frakt över 599kr - Skickas direkt från Sverige

Sekretessmeddelande

För att vi ska kunna erbjuda dig mer av det du tycker om och förbättra din upplevelse av vårt Gymshark-community, samlar vi in information om dig.

Vårt företag är Gymshark Limited med registrerad adress GSHQ, Blythe Valley Park, 3 Central Boulevard, Solihull B90 8AB, Storbritannien. Vi är personuppgiftsansvariga, registrerade hos den brittiska informationskommissionären med registreringsnummer ZA317295. Vår dataskyddsansvarige heter Richard Chapple som du når på dpo@gymshark.com.

I detta meddelande vill vi informera dig om hur vi samlar in och skyddar alla personuppgifter vi får av dig, hur du kan styra vilka personuppgifter vi samlar in från dig och hur vi sedan hanterar dem. Vi förklarar hur vi avser att använda din information, vem vi kommer att dela den med och vilka rättigheter du har när det gäller hur din information används.

Det här meddelandet gäller oavsett hur du lämnar personuppgifter till oss. Det gäller till exempel om du besöker våra webbplatser på nätet, kontaktar oss via sociala medier, besöker våra evenemang och butiker, deltar i tävlingar eller undersökningar, eller om du kontaktar oss via telefon, e-post, vanlig post eller sms.

Här får du information om:

  • VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN?

    Vi samlar in följande information om dig:

    • ditt namn, din ålder/ditt födelsedatum, kön och annan relevant demografisk information,
    • dina kontaktuppgifter: postadress inklusive fakturerings- och leveransadresser, telefonnummer (inklusive mobilnummer) och e-postadress,
    • dina användarnamn på sociala medier,
    • inköp och beställningar som du gör,
    • vad du tittar på när du surfar på våra webbplatser, inklusive vilka artiklar som ligger i din kundvagn,
    • information om vad du använder för enhet när du surfar på våra webbplatser, inklusive IP-adress och enhetstyp,
    • dina kommunikations- och marknadsföringspreferenser
    • dina intressen, preferenser, synpunkter, tävlings- och undersökningssvar,
    • din plats,
    • din korrespondens och kommunikation med oss, samt
    • andra offentligt tillgängliga personuppgifter, inklusive uppgifter som du har delat på en offentlig plattform (som t.ex. Instagram, YouTube, Twitter eller Facebook).

    Denna lista är inte uttömmande och ibland kan vi behöva samla in ytterligare uppgifter för de syften som anges i detta meddelande. Vissa personuppgifter samlar vi in direkt, till exempel när du skapar ett onlinekonto på vår webbplats eller skickar ett mejl till vårt kundsupportteam. Andra personuppgifter samlar vi in indirekt, till exempel när du surfar på våra hemsidor eller handlar på nätet. Vi kan också samla in personuppgifter från tredje part, om du har gett dem ditt samtycke att lämna ut dina uppgifter till oss, eller från allmänt tillgängliga källor. Vi kan anonymisera och samla in personuppgifter för undersökningsändamål, men du kommer inte att bli identifierad.

    Våra webbplatser är inte avsedda för barn och vi samlar inte medvetet in uppgifter om barn.

  • SÅ HÄR ANVÄNDER VI DINA UPPGIFTER

    Allmänt

    Gymshark Limited (och betrodda partners som vi arbetar med) använder dina personuppgifter:

    • för att tillhandahålla varor och tjänster åt dig,
    • för att skräddarsy en webbplats åt dig,
    • för att hantera det/de konto(n) som du har hos oss,
    • för att verifiera din identitet,
    • för att bekämpa och upptäcka brott och bedrägerier, och närliggande ändamål,
    • för att kontakta dig om kampanjer, evenemang, produkter och tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig, om du har gett ditt medgivande,
    • för att visa dig kampanjer när du surfar på webben,
    • för analys- och undersökningsändamål - för att bättre förstå dina behov och se till att vi ger dig det du vill ha,
    • för att identifiera och kontakta tävlingsvinnare,
    • för att vi ska kunna kontakta dig via kundservice, samt
    • om vi juridiskt har en rätt eller skyldighet att lämna ut dina uppgifter (till exempel i samband med en rättslig utredning eller tvist).
    Marknadsföring
    Kampanjer

    För att kunna hålla dig uppdaterad om vad som händer hos Gymshark, använder vi oss av personuppgifter i marknadsföringssyfte, och vi kan skicka dig post, sms och/eller e-postmeddelanden för att uppdatera dig om de senaste erbjudandena och evenemangen. Vi kan också visa dig mediakommunikationer på nätet från utomstående sociala medieplattformar såsom Facebook och Instagram och utomstående digitala annonsörer såsom Google.

    1. informera oss om att du vill ändra dina marknadsföringspreferenser genom att kontakta vårt kundsupportteam på support@gymshark.com;
    2. använda den enkla länken “avsluta prenumeration” i våra e-postmeddelanden eller “STOP”-numret för textmeddelanden, och/eller
    3. kontakta vår dataskyddsansvarige via e-post på dpo@gymshark.com eller via brev till Data Protection Officer, Gymshark Limited, GSHQ, Blythe Valley Park, 3 Central Boulevard, Solihull, B90 8AB, Storbritannien.

    Det här avslutar inte servicemeddelanden såsom beställningsuppdateringar.

    Personanpassning och automatiserat beslutsfattande

    Om du besökt någon av våra webbplatser, kan det hända att du visas anpassad banderollreklam då du surfar på webbplatser som tillhör andra företag. Den banderollreklam som visas kan hänföras till din surfaktivitet på vår webbplats från din dator eller andra enheter.

    Vi tillhandahåller dessa annonser till utomstående marknadsledande leverantörer som använder metoder såsom pixlar, webbsignaler, annonstaggar, mobilidentifierare och “kakor” som finns på din dator eller andra enheter (se mer information om hur kakor används i vår Policy om kakor). Du kan när som helst ta bort eller inaktivera kakor - se för mer information.

    Vi kan samla in data direkt från dig. Vi kan dessutom analysera hur du surfar och vad du handlar på nätet samt hur du svarar på marknadsundersökningar. Med hjälp av resultaten från denna analys, tillsammans med annan demografisk information, kan vi kontakta dig med information om produkter, tjänster, evenemang och erbjudanden som är skräddarsydda och relevanta för dig. För att göra detta, använder vi programvara och annan teknik för automatiserat beslutsfattande. Vi gör detta för att bestämma vilka marknadsföringskommunikationer som är lämpliga för dig. Denna aktivitet baseras på vårt legitima intresse att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster.

    För att erbjuda dig mer personanpassade tjänster och upplevelser kan vi dessutom granska uppgifter om dig som finns hos utomstående leverantörer av sociala medieplattformar, till exempel information i dina Twitter- eller Facebook-profiler som du har valt att göra offentlig, till exempel ditt namn och födelsedatum. Vissa av våra tjänster gör det möjligt för dig att logga in via utomstående leverantörer av sociala medieplattformar, såsom Facebook. Om du väljer att logga in via en app från tredje part visas en dialogruta där du måste godkänna att vi får tillgång till dina personuppgifter (t.ex. ditt fullständiga namn, födelsedatum, e-postadress och annan information du har gjort tillgänglig).

    Vårt mål är att uppdatera dig om produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig personligen. För att göra detta, hanterar vi uppgifter genom att profilera och segmentera, identifiera vad våra kunder tycker om, samt säkerställa att de meddelanden som vi skickar till våra kunder är relevanta baserat på deras demografi, intressen, köpbeteende, surfning på nätet och engagemang när det gäller tidigare reklam. Vi kan också använda dina uppgifter för att se till så att du inte får reklam som vi inte anser är relevant för dig. Vi kan till exempel förhindra att någon på nytt sänder ut marknadsföringsmeddelanden till personer som vi vet redan har öppnat det ursprungliga e-postmeddelandet.

    Ett annat exempel på hur vi kan skräddarsy vår kommunikation med dig är att vi med hjälp av dessa data kan gruppera personer med liknande intressen, så att vi kan skicka dem produktnyheter eller kampanjer som är relevanta för det gemensamma intresset.

    Du har rätt att när som helst välja bort automatiserad behandling, inklusive profilering, genom att:

    1. informera oss om att du vill välja bort automatiserad behandling genom att kontakta vårt kundsupportteam på support@gymshark.com; och/eller
    2. kontakta vår dataskyddsansvarige via e-post på dpo@gymshark.com eller via vanlig post till Data Protection Officer, Gymshark Limited, GSHQ, Blythe Valley Park, 3 Central Boulevard, Solihull, B90 8AB, Storbritannien.
  • Kakor

    På våra hemsidor använder vi kakor för att samla in uppgifter. Detta inkluderar information om hur personer som besöker våra webbplatser surfar och handlar, inklusive vilka sidor de tittar på, vilka produkter de köper, samt deras navigering runt våra webbplatser.

    Detaljerad information finns i vår Policy om kakor och tillhandahålls för att säkerställa att du är fullt medveten om de kakor som vi använder, så att du kan göra ett välgrundat val om huruvida du ska godkänna kakor.

  • DELA UPPGIFTER MED TREDJE PART

    Våra tjänsteleverantörer

    För att göra vissa tjänster tillgängliga för dig och för att hjälpa oss att bättre förstå dina preferenser, samarbetar vi med vissa betrodda tredje parter, inklusive leverantörer av logistik- och marknadsföringstjänster. Vi kan behöva dela dina personuppgifter med vissa av våra servicepartners. Vi tillåter endast att våra tjänsteleverantörer hanterar dina personuppgifter om de bekräftar att de tillämpar lämpliga kontroller för dataskydd och säkerhet. Våra tjänsteleverantörer åläggs även med avtalsenliga skyldigheter när det gäller dataskydd och säkerhet. Det innebär att de endast får använda dina uppgifter för att tillhandahålla tjänster till oss och till dig, och inte för några andra ändamål. Vi kan tillhandahålla samlade och anonyma uppgifter och analyser om våra kunder till utomstående företag. Dessa uppgifter kan dock aldrig identifiera dig och vi kommer aldrig att sälja eller hyra ut dina personuppgifter till andra företag, oavsett ändamål.

    För att du bättre ska förstå vilka partners vi delar uppgifter med, anger vi här de typer av företag som vi delar uppgifter med så att vi ska kunna tillhandahålla och marknadsföra våra varor och tjänster:

    Utomstående tjänsteleverantörer Anledning till att vi delar dina uppgifter Exempel
    Företag som hjälper oss att tillhandahålla våra varor till dig, inklusive leverantörer av e-handelsplattformar, samt betal-, logistik-, leverans-, kurir- och returtjänster. Vi får hjälp från utomstående organisationer för att säkerställa att vi kan erbjuda våra produkter och tjänster till dig. För att se till att kuriren vet var han/hon ska leverera din beställning.
    Vision Critical Research Solutions (UK) Limited, registrerade på adressen 17 Hatfields, 2nd Floor, London, SE1 8DJ, Storbritannien, är värd för vår communityplattform Gymshark Insiders. För att förstå dig bättre har vi organiserat ett community med likasinnade personer och delar deras uppgifter med företaget som driver plattformen. Organisation av tävlingar och nya produktrecensioner via vår Insiders-plattform för att bedöma hur relevanta våra produkter är för dig.
    Företag som hjälper oss att erbjuda en bättre Gymshark-upplevelse som är skräddarsydd för dig. Här ingår leverantörer av analysverktyg och sociala mediaplattformar, leverantörer av webbhotell, marknadsföring och annonseringstjänster samt arrangörer av rabatt- och lojalitetsprogram. Vi vill säkerställa att vi alltid är relevanta, förstår dig helt och erbjuder den bästa kundresan, så att vi kan skräddarsy din upplevelse, nå dig på de plattformar du tycker om att använda, samt spara tid åt dig. Användning av information om dina tidigare inköp och vad du sparat i din kundvagn så att vi - genom kanaler som sociala medier eller e-postmeddelanden - kan visa dig produktrekommendationer och informera dig om när nya produkter släpps.
    Möjligheten att logga in på vår webbplats via utomstående webbplatsoperatörer såsom Facebook och Student Beans.
    För att bättre förstå den enhet du använder för att surfa på våra webbplatser i syfte att förbättra din shoppingupplevelse.
    Myndigheter som motverkar bedrägerier. För att bidra till kampen mot bedrägeri skickar vi data genom verktyg som motverkar bedrägerier som drivs av utomstående företag. Validering av dina uppgifter när du handlar på vår webbplats.
    Annan tredje part

    Vi kan också dela dina uppgifter med:

    • andra företag inom vår koncern,
    • köpare, investerare, finansiärer och rådgivare om vi säljer vår verksamhet eller tillgångar eller strukturerar om genom fusion, omorganisation eller på annat sätt,
    • våra juridiska och andra professionella rådgivare, inklusive våra revisorer,
    • kreditföretag om så är nödvändigt vid kortbetalningar,
    • statliga myndigheter, tillsynsmyndigheter, brottsbekämpande myndigheter, domstolar och försäkringsbolag om vi är skyldiga att göra det,
      • för att uppfylla våra juridiska skyldigheter,
      • för att utöva våra juridiska rättigheter (till exempel i rättsfall).
      • i samband med förebyggande, upptäckt eller utredning av brott eller åtal av brottslingar, samt
      • för att skydda våra anställda och kunder.
  • RÄTTSLIG GRUND FÖR ANVÄNDNING AV UPPGIFTER

    Vi måste ange rättslig grund för vår hantering av dina personuppgifter.

    Vi samlar in och använder våra kunders personuppgifter:

    1. i den utsträckning det är nödvändigt för att fullgöra vårt avtal med dig:
      • för att uppfylla våra skyldigheter och utöva våra rättigheter enligt ett avtal för försäljning av varor eller tjänster till en kund,
      eller
    2. i den utsträckning det är nödvändigt för att främja våra legitima intressen, inklusive:
      • försäljning och leverans av varor och tjänster till våra kunder,
      • främjande, marknadsföring och annonsering av våra produkter och tjänster,
      • utskick av kampanjmeddelanden som är relevanta och skräddarsydda för enskilda kunder (inklusive hantering av lojalitetsprogram),
      • för att identifiera och kontakta tävlingsvinnare,
      • förstå våra kunders beteenden, aktiviteter, preferenser och behov,
      • förbättring av befintliga produkter och tjänster samt utveckling av nya produkter och tjänster,
      • för att skydda kunder, anställda och andra personer och se till att deras säkerhet, hälsa och välfärd bibehålls,
      • god styrning, redovisning och hantering och revision av vår verksamhet, samt fullgörande av våra rättsliga skyldigheter,
      • förebyggande, utredning och upptäckt av brottslighet, bedrägerier eller antisocialt beteende, väckande av åtal, inklusive samarbete med brottsbekämpande myndigheter,
      • hantering av kundkontakter, frågor, klagomål eller tvister,
      • för att skydda vårt företag, dess anställda och kunder genom att vidta lämpliga rättsliga åtgärder mot tredje part som har begått brott eller som inte uppfyller sina rättsliga skyldigheter gentemot oss,
      • hantering av eventuella rättsliga påföljder eller tillsynsåtgärder som vidtagits mot oss, samt
      • uppfyllandet av våra skyldigheter gentemot våra kunder, kollegor, aktieägare och andra intressenter,
      eller
    3. i den utsträckning det är nödvändigt för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter, inklusive:
      • där du utövar dina rättigheter enligt lagar om dataskydd
      • för att fullgöra våra rättsliga skyldigheter,
      • för att etablera eller försvara lagliga rättigheter,
      eller
    4. baserat på ditt samtycke, till exempel när det gäller att skicka direktmarknadsföring via e-post eller textmeddelande.

    Du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Om samtycke är den enda rättsliga grunden för behandlingen, upphör vi att behandla uppgifterna efter samtycket har återkallats.

  • SÅ HÄR SKYDDAR VI DINA UPPGIFTER

    Våra kontroller

    Gymshark Limited förbinder sig att skydda dina personuppgifter.

    Våra säkerhetsåtgärder inkluderar:

    • kryptering av data,
    • regelbundna säkerhetsbedömningar av alla tjänsteleverantörer som kan komma att hantera dina personuppgifter,
    • regelbunden planering för att säkerställa att vi är beredda att reagera på IT-attacker och datasäkerhetsincidenter,
    • dagliga penetrationstester av våra system,
    • säkerhetskontroller som skyddar våra IT-infrastruktur och lokaler från attacker utifrån och obehörig åtkomst,
    • interna policyer som fastställer våra datasäkerhetsregler vår personal måste följa, och
    • regelbunden utbildning av våra anställda.
  • VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT SKYDDA DINA UPPGIFTER

    Du bör alltid vara försiktig när du delar dina personuppgifter. Ingen person från vårt företag kommer någonsin att be dig att bekräfta eventuella bankkonto- eller kreditkortsuppgifter via e-post. Om du får ett e-postmeddelande från någon som utger sig för att tillhöra Gymshark Limited bör du ignorera det och inte svara.

    Om du använder en dator på en offentlig plats rekommenderar vi att du alltid loggar ut och stänger webbläsaren efter avslutad session.

    Dessutom rekommenderar vi att du vidtar följande säkerhetsåtgärder för att förbättra din säkerhet på nätet:

    • se till att hålla dina lösenord privata eftersom alla som känner till ditt lösenord kan komma åt ditt konto eller äventyra ditt konto om de kommer åt det utan behörighet.
    • när du skapar ett lösenord ska du använda en komplicerad kombination av ord och siffror, och minst 8 tecken. En hackare ska inte enkelt kunna gissa sig till det, som ditt namn, din e-postadress eller andra personuppgifter som de enkelt kan få tag på. Dessutom, byt lösenord ofta. Det här kan du göra i dina kontoinställningar.
    • undvik att använda samma lösenord för olika konton på nätet.
  • SÅ HÄR LÄNGE SPARAR VI DINA UPPGIFTER

    Vi kommer inte spara dina uppgifter längre än vad som krävs för de ändamål som anges i detta meddelande. Olika lagringsperioder gäller för olika typer av uppgifter. I vår datalagringspolicy anger vi hur lång tid vi vanligtvis sparar personuppgifter och i vilka fall dessa standardperioder kan ändras.

    Sammanfattningsvis kräver olika tillämpliga lagar, bokföringskrav och bestämmelser att vi lagrar vissa uppgifter under specifika tidsperioder. När det gäller dina personuppgifter kommer vi endast att spara dem så länge detta krävs av juridiska eller rättsliga skäl eller för legitima organisationsändamål. Vi kommer inte att spara dina uppgifter längre än vad som är nödvändigt för de ändamål som vi samlar in dem för.

  • INTERNATIONELLA ÖVERFÖRINGAR

    För att vi ska kunna erbjuda produkter och tjänster till dig måste vi ibland dela dina personuppgifter utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Detta sker vanligtvis när en tjänsteleverantör befinner sig utanför EES eller om du bor utanför EES. Dessa överföringar omfattas av särskilda regler enligt lagen om dataskydd.

    Om vi överför dina personuppgifter utanför EES, säkerställer vi att överföringen överensstämmer med gällande dataskyddslag och att alla personuppgifter skyddas. Vår standardpraxis är att bedöma destinationslandets och tjänsteleverantörens lagar och regler samt de säkerhetsåtgärder som vidtas för uppgifter i det utomeuropeiska området i fråga. Alternativt använder vi standardbestämmelser om uppgiftsskydd.

  • DINA RÄTTIGHETER

    Du har följande rättigheter:

    • rätten att bli informerad om hur vi hanterar dina personuppgifter, vilket är syftet med detta meddelande,
    • rätten att begära tillgång till personuppgifter som vi håller om dig, när som helst,
    • rätten att be oss att uppdatera och rätta eventuella inaktuella eller felaktiga personuppgifter som vi håller om dig,
    • rätten att invända mot hur vi hanterar dina personuppgifter och/eller att återkalla eventuellt samtycke som du har gett oss samt att välja bort eventuella marknadsföringskommunikationer som vi skickar till dig,
    • rätten att förhindra hantering av personuppgifter som kan orsaka skada eller lidande för dig eller någon annan,
    • de särskilda rättigheterna i samband med automatiserat beslutsfattande inklusive profilering,
    • ätten att begära att vi raderar dina personuppgifter under vissa omständigheter (rätten att bli bortglömd), till exempel när uppgifterna inte längre behövs för det syfte som vi samlade in dem för,
    • rätten att få ut dina personuppgifter från oss i ett strukturerat, standardiserat och maskinläsbart format och överfört till en annan personuppgiftsansvarig. Detta kallas för rätten till uppgiftsportabilitet.

Om du vill utöva ovanstående rättigheter kontaktar du oss antingen via e-post på dpo@gymshark.com eller via brev till Data Protection Officer, Gymshark Limited, GSHQ, Blythe Valley Park, 3 Central Boulevard, Solihull B90 8AB, Storbritannien.

Om du anser att vi inte har hanterat dina personuppgifter i enlighet med gällande lag, har du rätt att lämna in ett klagomål till informationskommissionären. Ytterligare information, inklusive kontaktuppgifter, finns på https://ico.org.uk.

Gymshark Limited
GSHQ
Blythe Valley Park
3, Central Boulevard
Solihull
B908AB
Storbritannien

Version 3 maj 2018